Estse kampioene en oud-Australisch kampioene op de startlijst

De Ronde van Lekkerkerk heeft ook dit jaar weer een nationaal kampioene aan de start staan. Laura Lizette Sander, zowel op de weg als in de tijdrit kampioen van Estland, doet op Hemelvaartsdag mee aan de wielerronde. Het pas 19-jaar oude talent van het AG Insurance – Soudal NXTG team zal zowel de tijdrit als het criterium rijden. Ook voormalig Australisch kampioene Nicole Frain heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd.

Sander (foto boven) timmert hart aan de weg en won in eigen land vorige zomer direct de nationale titels bij de elite, in haar eerste deelname in de categorie na de junioren. Dit seizoen liet de hardrijdster haar kwaliteiten onder meer al zien met een achtste plaats in de Drentse Acht van Westerveld, een zevende plek in de sterk bezette tijdrit van Borsele en vorige week nog een vierde plaats in de vierde etappe van de Tsjechische meerdaagse Gracia Orlova.

De Australische Frain, met de groen-gele lijnen op de mouwen op de foto onder, is een laatbloeier. Begin 2022 won de 31-jarige renster met een knappe solo in de finale het Australisch kampioenschap, waarbij ze een aantal grote namen achter zich hield. Ze reed vervolgens anderhalf seizoen voor het Nederlandse Parkhotel Valkenburg, dat inmiddels rijdt onder de naam VolkerWessels, waarna ze naar het ambitieuze nieuwe Hess Cycling Team verkaste.

Foto’s: Daan van Overveld