Gödde verrast zichzelf met winst bij de mannen

De 56e Ronde van Lekkerkerk is bij de mannen donderdag gewonnen door Eddy Gödde. De coureur uit Zwijndrecht verraste vriend, vijand en zichzelf door in de sprint met twaalf medevluchters af te rekenen. Gödde kwam als eerste door de laatste bocht en gaf die positie niet meer uit handen. Tom Wijfje (Te Aar) strandde met een fietslengte achterstand op de tweede plaats. De derde plek was voor Koos Jeroen Kers uit Amstelveen, die twee jaar geleden de winnaar was.

In een snelle wedstrijd wisten de dertien renners uit de kopgroep al snel een voorsprong te nemen. Zij moesten net als het peloton even stoppen toen een ambulance over het parcours moest, maar kregen hun voorsprong terug. Daarna volgden de aanvallen elkaar in de finale in rap tempo op, waarbij de op voorhand als favoriet bestempelde Niels Boele solo vooruit kwam. Ook zijn aanval werd echter teniet gedaan, waarna de sprint onvermijdbaar bleek.

“Ik heb mezelf echt verschrikkelijk verrast”, was Gödde na de finish vol ongeloof over wat zich even daarvoor had afgespeeld. “Ik zou eigenlijk helemaal niet rijden, want ik voelde me niet zo lekker afgelopen week. Daarom reed ik nu ook mee met het doel om wat kilometers te pakken, want komend weekend rijd ik twee koersen. Ik dacht; ik rijd lekker mee en dan zien we het wel. Maar dat dit er dan uitrolt had ik niet verwacht.”

‘Voelde me opeens zo verschrikkelijk sterk’
Eenmaal in de finale wist Gödde wel wat hem te doen stond. “Heel veel bluffen! Ze waren om en om aan het aanvallen. We waren ook met dertien man, dus dat had ik wel verwacht. Het was lastig om na die onderbreking weer in mijn ritme te komen, maar in de laatste ronden kreeg ik weer hoop. Ik voelde me opeens zo verschrikkelijk sterk! Ik wist dat ik als eerste door die laatste bocht moest en dat lukte. Het verbaasde me wel dat er niemand overheen kwam.”

‘Laatste ronde was het aan mij’
Tom Wijfje kon leven met zijn tweede plaats. “Ik was met Koos Jeroen Kers aan het vechten om als eerste door die laatste bocht te komen, maar Gödde was juist net te snel”, keek hij terug. “Ik probeerde hem nog voorbij te komen, maar dat lukte niet. Het plan was om de groep een beetje bij elkaar te houden en mijn ploeggenoot Niels Boele moest dan wegrijden. Dat lukte helaas niet en toen was het in de laatste ronde aan mij. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik ben ook tevreden met deze tweede plek.”