Van Dijk en Brand ook in 60e Ronde van Lekkerkerk

De 60e editie van de Ronde van Lekkerkerk krijgt op Hemelvaartsdag een uitstekend startveld. Waar eerder al bekend werd dat Marianne Vos op donderdag 9 mei deelneemt aan de jubileumeditie van de wielerronde, is nu duidelijk dat ook Ellen van Dijk en Lucinda Brand hun opwachting maken. De twee Nederlandse toprensters zijn ploeggenotes bij Lidl-Trek en zullen dus proberen ‘het spel te spelen’. Ook andere toprensters als Amber Kraak (FDJ) en Karlijn Swinkels (UAE Team ADQ) werden door de organisatie al aangekondigd als deelnemers.

Voor van Dijk en Brand wordt het zeker niet de eerste kennismaking met de Ronde van Lekkerkerk. Van Dijk reed vorig jaar tijdens haar zwangerschap als wereldkampioene tijdrijden zelfs nog de korte tijdrit over één ronde op het parcours, om vervolgens het startschot te geven bij het criterium. Ditmaal komt ze op beide onderdelen in actie en gezien haar vorm sinds haar rentree dit voorjaar, is ze direct ook één van de topfavorieten. Wellicht dat ze haar zege van 2022 kan herhalen.

Ook Brand wist al eens te winnen in Lekkerkerk. De wereldkampioene veldrijden van 2021 deed dat echter al een behoorlijke tijd geleden, in 2013. En met haar ervaringen is ze ook zeker een kanshebster om dat succes te herhalen. Het Lidl-Trek duo heeft echter wel af te rekenen met andere toprensters. Amber Kraak, één van de revelaties dit voorjaar met onder meer een etappezege in de UAE Tour en vijfde plek in Parijs-Roubaix, en Karlijn Swinkels behoren tot de sterke uitdagers.

Vos samen met Van Vleuten in Wielertheater
Marianne Vos is al een dag eerder te zien in Lekkerkerk. Op woensdag 8 mei wordt in de grote zaal van Amicitia namelijk een Wielertheater georganiseerd. Vos is daarbij één van de tafelgasten. Ze zal in goed gezelschap zijn. Annemiek van Vleuten, die in 2023 afscheid nam na een carrière vol olympische-, wereld- en Europese titels, is namelijk ook één van de sprekers. Ook schaatsers Hein Otterspeer en Erik-Jan Kooijman schuiven aan. Kaarten voor de avond zijn nog altijd te koop via de website www.rondevanlekkerkerk.nl, al is de nog beschikbare oplage beperkt.

Foto: Stephan Tellier – Van Dijk reed in 2022 de tijdrit in Lekkerkerk